Dierenwelzijn

DUURZAAM
beter leven

Dierenwelzijn is de basis van een goede kweek

Bij Basile Ten Hove leven de dieren het hele jaar door in de natuur. Hun voeding is een uitgekiende samenstelling uit eigen gewassen.

Het bestaat uit een gebalanceerde mix van zetmeel en eiwitten. Ook omega 3-vetzuren vormen een belangrijk bestanddeel. Verder gebruiken we inheemse grasklaver in plaats van Braziliaans soya.

Het is gunstiger op het gebied van graseiwit en de aminozuursamenstelling is beter.

Onze runderen worden gevoed met eigen, hoogwaardige landbouwproducten zoals vers gras (klaver, luzerne, erwten, bonen), granen (gerst, spelt), aardappelen, bieten, lijnzaad en bierdraf.

En dat laat zich proeven!

We leggen de lat veel hoger dan de wettelijke norm

Ons vlees draagt met trots de stempel van ‘Beter leven’. Maar Basile Ten Hove gaat veel verder. 90% van het voedsel voor de runderen is samengesteld uit eigen gewassen. Het wordt dagdagelijks vers bereid en bevat geen bewaar- en kleurstoffen.

We houden het vee volledig antibiotica-vrij en de bevallingen gebeuren natuurlijk, zonder keizersnede. Op stal staan de dieren op stro in plaats van op beton of matten en elk rund beschikt over minstens 8m2 bewegingsvrijheid.

De runderen worden diervriendelijk geslacht en ondervinden bij het transport naar het slachthuis geen stress (vlakbij – korte transporttijd).