Ambachtelijk vlees,
100% authentiek

HERKOMST

De eigen kweek vormt de basis van onze slagerij en is het resultaat van jarenlange ervaring 

Jarenlange ervaring

Ruim twintig jaar geleden startten we met het kweken en kruisen van pure Franse rassen. In een eerste fase gingen we op zoek naar
rustieke rassen die zich het best konden aanpassen aan ons microklimaat in de Vlaamse Ardennen en Scheldevallei.

Uiteindelijk leidde het kweekprogramma tot een kruising van de rassen Blonde d’Aquitaine,
Parthenaise, Salers en Normande. Zo
ontstond vlees dat perfect voldoet aan onze eisen op het vlak van sappigheid, malsheid en textuur.

Ambachtelijk vlees, 100% authentiek

Hoevevlees betekent letterlijk: vlees van bij de boer. De runderen worden op de hoeve zelf gekweekt, verzorgd en grootgebracht. Alleen het slachten zelf gebeurt in een nabije erkende slachterij. Verder zit er niets of niemand tussen de weide en het bord, zodat de voedselkilometers en ecologische
voetafdruk echt beperkt blijven.

Het kweken en verwerken gebeurt ambachtelijk. Het vee graast op de eigen weides en wordt grootgebracht met zelfgeteelde plantaardige en inheemse gewassen. Onze hoeveslagerij bereidt er authentieke en eerlijke producten en gerechten van.